[O2] metaliczne brzęczenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kluczcar
    Classic
    • 2011
    • 29

GreenArrow, :lol: :lol: :lol:
  • andrzej1962
    L&K
    • 2010
    • 1306
    • Octavia III combi (5E5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Witam.
    Pytanie jak w temacie. Podczas zimy przed wjazdem do swojego nieogrzewanego garażu pomimo tego mam zwyczaj "opukiwać" chlapacze aby wewnątrz śnieg mi nie opadł i nie stała woda. Podejrzewam, że w takim postępowaniu nie jestem odosobniony. Z uwagi, że jest to pierwsza zima z moim szkodnikiem i pierwsze "opukiwanie" zastanowił mnie jeden dźwięk. Podczas opukiwania lewego tylnego chlapacza słychać metaliczne brzęczenie wydobywające się jakby ze zderzaka. Nie jest to odgłos luźnej np. śrubki a raczej metalowej blachy niedokładnie przykręconej. Czy jest to taka metalowa osłona jaką widziałem w moim poprzednim focusie znajdująca się pod podwoziem a całym układem wydechowym, czy może być jakaś inna przyczyna. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam wszystkich szkodników.

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

tak na oko to naprawdę ciężko powiedzieć, trzeba organoleptycznie wszystkie mocowania, śrubki itp. sprawdzić

Komentarz

• McGan
        RS
        • 2010
        • 3573
        • Superb III (3V3)

Wydech może być luźny w jednym miejscu, może być to również blacha, o której wspominasz. Tam za wiele nie ma do brzęczenia tak naprawdę
        Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
        Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• oolsztyniak
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6647
          • Superb II combi (3T5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Stań z lewej strony auta z tyłu i bujnij je kilka razy.
          Jeśli tłumik jest luźny to będziesz słyszał ten dzwięk , jeśli nie to trzeba szukać dalej :roll:
          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• maroko2007
            Drive
            • 2010
            • 68

ja bym postawił na luzną błache ta co odbija ciepło z tłumika, pewnie zderzak stuka w blache a ona w wydech :evil:

Komentarz

Pracuję...